Om Skibslisten

“Når krydstogtsæsonen slutter i 2013, er antallet af anløb nået op på 346 og antallet af rejsende godt 800.000. København fortsætter med at være en af de mest populære krydstogtdestinationer i Europa.”
København er blevet det naturlige knudepunkt for krydstogttrafikken i Nordeuropa. Vi fortsætter med at være konkurrencedygtige og tiltrækker både nye og tilbagevendende gæster. Havnens beliggenhed i hovedstaden er perfekt, lufthavnen ligger i nærheden, og København som by tiltrækker mange forskellige slags rederier og gæster – her er der noget for alle at opleve, siger Arnt Møller Pedersen, krydstogtansvarlig hos CMP.
Den største krydstogtmåned var juni med 88 anløb, efterfulgt af 86 i juli og 74 i august. Af de 346 anløb er 46 procent såkaldte turnaround calls, det vil sige at krydstogtskibene tager nye passagerer ombord inden afgang, og senere sætter passagererne af, når krydstogtrejsen er ovre. Samtidig foretages der adskillige besætningsskift i København i løbet af sæsonen. København er på denne måde en slags hjemhavn for disse fartøjer i løbet af sommersæsonen i Østersøen.
Resten af krydstogtanløbene er de såkaldte transit calls, hvilket vil sige, at skibet aflægger et dagsbesøg, så passagerne kan bruge mellem seks og syv timer som turister i København. Beregninger, der er foretaget, vurderer, at krydstogtpassagererne og besætningerne køber for omkring 825 millioner danske kroner om året.*
For at videreudvikle trafikken foretager CMP omfattende investeringer. En ny krydstogtkaj giver mulighed for 500 anløb om året fra og med 2014. Desuden opføres der tre nye, topmoderne terminalbygninger til turnaround-aktiviteterne.
“Vi er glade for at kunne være med og bidrage til udviklingen af turisterhvervet ved at skabe de bedst mulige forudsætninger for krydstogttrafikken”
siger Arnt Møller Pedersen.

Top 6 over besøgende krydstogtpassagerer i København

Tyskland (25 procent)
USA/Canada (22 procent)
Storbritannien (14 procent)
Italien (7 procent)
Spanien (4 procent)
Australien (3 procent)

År 2013 blev også første krydstogtår med turnaround calls til Malmø, hvor den spanske krydstogtarrangør Pullmanturs fartøj Empress anløb ti gange med cirka 36.000 passagerer.

Kommentar og spørgsmål
Arnt Møller Pedersen
Tlf: (+45) 40 63 45 00
Mail: arnt.moller@cmport.com

Skibsliste

Langelinie Outlet ligger med den utrolige flotte udsigt udover Langeliniekaj, hvilket betyder at mange krydstogt skibe lægger anker her. Se hvilke krydstogt skibe der lægger anker hvor og hvornår.

Læs mere

push mail

Med Push Mail vil du modtage en besked dagen før dit krydstogt skib ankommer. Via. din email eller mobil vil du være i stand til at læse og se beskeden.

Læs mere

 nordhavn

Få en større forståelse og et bedre indblik af innovationen i Nordhavnen. Læs og se nærmere til deres seneste projekter og boligmuligheder.

Læs mere

copenhagen

Hold dig informeret og opdateret angående de seneste tilbud eller gode råd til shopping eller en lækker krydstogtferie. Cruise Copenhagen kommer med utallige forslag til hvordan man har sig et godt ophold i København.

Læs mere